Irritant, heb je nieuwe RVS huisnummers en zie je er roest op ontstaan. Of toch niet?

Vliegroest is een veel voorkomend probleem dat ontstaat op RVS huisnummers en andere roestvast staal onderdelen zoals brievenbuskleppen.

rvs huisnummers schoon maken

 

Vliegroest op RVS huisnummers, wat is het

Vliegroest komt van buitenaf en ontstaat doordat er ijzerdeeltjes of verontreinigingen op het RVS oppervlak terecht komen. Doordat er geen zuurstof meer bij kan, gaan deze ijzerdeeltjes roesten en veroorzaken ze roestvlekken. Het lijkt alsof het RVS is gaan roesten, maar dat is niet zo. In de lucht zitten vuildeeltjes die zich afzetten op het RVS en deze veroorzaken vliegroest op de RVS huisnummers.

RVS schoonmaken en vlieg roest voorkomen

Vliegroest kan je makkelijk voorkomen door de RVS huisnummers zeer regelmatig schoon te maken met de juiste schoonmaakmiddelen.

U kunt het RVS elke dag reinigen met een warm sopje en allesreiniger en een zachte doek. Het advies is om 1 x per week met een speciaal onderhoudsmiddel voor RVS de RVS huisnummers schoon te maken. Hier zijn verschillende producten voor op de markt.

RVS streeploos schoon

Je kan RVS streeploos schoon maken door glasreiniger te gebruiken en het RVS droog te wrijven met een zachte droge doek. Gebruik voor het schoon maken van RVS absoluut geen zoute en zure stoffen. Dit tast juist het RVS aan. Hou er ook rekening mee dat RVS slecht tegen zilte lucht kan, dus woont u vlakbij zee dan is regelmatig onderhoud zeker raadzaam.

Vliegroest schoonmaken op RVS

Vaak is beginnende vliegroest al te verwijderen met een sopje. Lukt dit echter niet, dan zijn hier schoonmaakmiddelen voor. Het middel wat we u hierin kunnen aanbevelen is van het merk Monello Non-Ferro Iron remover. Dit middel werkt uitstekend om vliegroest op RVS huisnummers te verwijderen. Dit product werkt als volgt; wanneer het schoonmaakmiddel in aanraking komt met ijzeroxide kleurt het paars, u hoeft het alleen even in te laten werken en daarna grondig af te spoelen met een sopje. Het huisnummer is hierna weer als nieuw en alle vlieg roest is verdwenen.

Assortiment RVS huisnummers

Logixbox heeft een ruim assortiment RVS huisnummers met 3m sticker. Er zijn verschillende groottes en verschillende lettertypen waardoor er altijd wel een huisnummer is dat past bij uw stijl. Deze zijn snel en eenvoudig te plakken op een brievenbus of pakketbrievenbus. De voordelen van een RVS huisnummer met 3M sticker zijn:

 

    • Snel en makkelijk te bevestigen

 

    • Geen gereedschap nodig

 

  • Geen boorgaten, ideaal om te plaatsen om staal of blauwsteen